Nieuwsbrief: update december 2014

Dit is de webversie van mijn e-mailnieuwsbrief van december 2014.

De feestmaand is alweer halverwege, dus tijd voor een jaaroverzicht met kerst- en nieuwjaarswens.

2014 was een uitermate enerverend jaar voor mij: vele weken hadden acht werkdagen, wat zich uitte in een stevige omzetstijging. Die drukte was deels mijn eigen schuld, want ik vulde weer vele (lange) weekeinden, maar ook doordeweekse dagen, met mijn reportagewerk voor Octane en Autosport.nl. Bij elkaar nam dat soms de helft van mijn week in beslag, waarbij ik er als perfectionist vaak meer tijd aan besteedde dan misschien nodig was. Maar ja, je moet wat voor je liefde overhebben.

Helemaal voor niets was het niet, want mijn autosportschrijverijen waren toch nog goed voor zo’n 20% van de totale omzet. Een procentuele daling ten opzichte van 2013, ondanks de absolute stijging van het bedrag. Dus dan moet het in het andere deel van de week wel erg voorspoedig zijn gegaan? Eh, ja.

Het ging inderdaad voor de wind met mijn andere plezierige tijdverdrijf: het schrijven van teksten die bijdragen aan duurzame relaties van organisaties met hun klanten en medewerkers. Daar vervulde ik ook steeds vaker een adviserende rol in, aangejaagd door het Platform Duurzaam Communiceren, dat dit najaar echt van start is gegaan. Voorjaar en zomer wisten mede-oprichter Jitse Knoop en ik elk apart al klanten voor het verhaal van het platform te interesseren, maar sinds vorige maand verrichten Jitse en ik al onze activiteiten onder de vlag van het platform.

Inmiddels bieden ook andere specialisten via het platform hun diensten aan. We hopen dat er snel meer mensen volgen die zich aangesproken voelen door onze gedachte (lees daarvoor ons manifest) en daar iets aan toe te voegen hebben.

Ik kijk daarom vol verwachting uit naar 2015, dat – persoonlijke noot! – hopelijk ook succesvol wordt voor mijn zoon. Die staat als 16-jarig jochie voor zijn vwo-examen en moet ook nog nadenken over zijn studiekeuze. Daarover meedenken is misschien nog wel moeilijker dan het meedenken met mijn klanten…

Ik wens jou en de jouwen een prachtig 2015 toe, met veel persoonlijk geluk, zo min mogelijk pech en volop werkplezier.

En deze nieuwsbrief ging naar mijn auto- en autosportcontacten:

Voor mij was 2014 een mooi autosportjaar. Net als vorig jaar was de verscheidenheid ontzagwekkend: races en rally’s, formuleauto’s en sportauto’s, oud en nieuw, ouder en nog ouder, rijden en kijken, schrijven en fotograferen. Ik betwijfel of er een autosportjournalist is die net zo door het hele spectrum van de sport heen en weer is gevlogen.

Ik was vooral in touw voor Octane en Autosport.nl, met af en toe een uitstapje voor Het Automobiel. Voor Octane stonden vooral historische auto’s, evenementen en personages centraal. Voor Autosport.nl deed ik dat ook, zeker na de introductie van de Retro-sectie, maar in het middelpunt stond daar toch met name mijn verslaggeving van de GP2 en World Series by Renault (zowel Formule Renault 3.5 als Eurocup Formule Renault 2.0), met daarnaast een paar invalbeurtjes voor F1 en WTCC.

Je ziet er meer van (inclusief plaatjes) in mijn jaaroverzicht op Autosport.nl.

O ja, verder was ik nog flink in touw als tekstschrijver, bedrijfsjournalist en communicatieadviseur, met dit initiatief als resultaat, maar dat zal je misschien iets minder interesseren…

Ik wens jou en de jouwen een prachtig 2015 toe, met veel persoonlijk geluk, zo min mogelijk pech en genoeg werkplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.